Uncategorized

De G-string

Een G-stringstringstringtanga of tangastring is een klein zwembroekje of slipje dat het geslachtsdeel bedekt en voor de rest slechts bestaat uit een touwtje om het middel en door de bilspleet.

Hoewel het kledingstuk reeds decennialang door exotische dansers wordt gedragen, bereikte de string algemene populariteit in de jaren zeventig. Voor het eerst gebeurde dit in Zuid-Amerika, in het bijzonder in Brazilië.

Vele stammen droegen een kledingstuk dat op een string lijkt al vele eeuwen, misschien zelfs millennia. Het woord dat ervoor werd gebruikt in Zuid-Amerika, tanga, wordt tegenwoordig gebruikt in vele talen. Soms verwijst het woord tanga specifiek naar een zeer kleine uitvoering van een string met slechts twee kleine driehoekjes stof, maar meestal wordt de uit een voor en rugzijde staander tangaslip bedoeld.

De tangabikini, bestaande uit kleine door koorden op hun plaats gehouden lapjes stof, werd in 1974 in de strandmode geïntroduceerd. Sinds enkele jaren wint ook de G-String aan populariteit als strandmode, al blijft de verspreiding toch nog vrij beperkt.

Sinds 2003 is het type ondergoed een van de snelst verkopende kledingstijlen onder vrouwen. Ook heeft een groot aantal fabrikanten een herenuitvoering van de string op de markt gebracht. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat wereldwijd 20% van de mannen op regelmatige basis een string draagt.

Een voordeel van een string ten opzichte van normaal ondergoed is dat het onder de kleding onzichtbaar is. Het belangrijkste nadeel is dat de stof direct tussen de billen moet worden gedragen, hetgeen veel mensen ongemakkelijk vinden. Een string onder een heupbroek is vaak al dan niet bedoeld zichtbaar.

Wij van DirectOndergoed.nl leveren strings van Calvin Klein en Emporio armani 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *